Foto finiš

Foto finiš

 

Nije prijatno izgubiti, a naročito ne sa poenom razlike. Predvideli smo neizvestan duel i to se i obistinilo. Minuli meč je bio pun zanimljivosti pa ćemo se potruditi da većinu i pomenemo.

Prva petorka nas je sve iznenadila, definititivno niko nije očekivao da će se naš selektor opredeliti da utakmicu počnu Kalinić, Nedović, Birčević, Jokić i Jović a vrlo brzo vođstvo Francuza i nije neko čudo pošto su počeli meč u najboljem sastavu Batum, Parker, De Colo, Diaw i Gobert.

Naš selektor odlučuje da isproba čak jedanaest igrača, kroz devet izmena, samo Štimac ne dobija priliku, dok strateg francuza Vincent Collet sprovodi samo tri izmene i završava četvrtinu sa lepih devet poena razlike.

U nastavku uspostavljamo ravnotežu, primamo samo 14 poena i čini se da ćemo postaviti igru kakvu želimo i da dobijemo sa više raspoloženih igrača. Zanimljivost je da smo u drugoj četvrtini imali čak jedanaest izmena i da su svi igrači dobili svoju šansu.

Pošto je naš selektor u prvom poluvremenu dobro promešao karte čini se da je za početak treće četvrtine odabrao postavu koja će napraviti prevagu ovom meču, to se manje više i dogodilo pošto zadržavamo Francuze na prihvatljivih sedamnaest poena, a mi postižemo dvadesetčetiri. Raspoloženom Raduljici se pridružuju prvo Bogdanović i Nedović a potom i Simonović.

Početak četvrte četvrtine nas je sve obradovao, naročito što preko pogodaka Simonovića i Štimca dolazimo do čak sedam razlike.  Francuzi uzvraćaju preko Heurtela i i Lauvergne-a ali Raduljica vraća na +6. Nastaje momenat kome se nismo nadali a to je da za poslednjih tri i po minuta nismo uspeli da postignemo koš, a primili smo i koš Parkera kojim se rešava meč sa poenom prednosti za goste.

Analizom akcija koje su preduzimali igrači aplikacije CouchCoach primetili smo značajno manji broj zahteva za izmenama u odnosu na one izmene koje je preduzimao naš selektor ( igrači aplikacije su predložili 22 izmene a realizovana je čak 31). Najbrojniji su bili zahtevi za povratak Raduljice čim bi bio van igre, čini se da je njegova minutaža (24 minute u igri) bila premala, slede zahtevi za povratak Simonovića (skromnih 11 minuta u igri), a što se tiče zahteva za napuštanje igre igrači su tražili izlazak Birčevića i Mačvana.

Najviše poena igrajući aplikaciju osvojio je Pavle iz Beograda, 855 poena i osvojio je titulu najboljeg „trenera sa kauča“. Pavlu ćemo uručiti majicu sa našim logom.

Sledi oporavak, pa nastup protiv favorizovanih amerikanaca. Teško je prognozitati šta možemo očekivati protiv tako jakog tima, ono što bi nas zadovoljli jesu dve dobijene četvrtine. Da li je to nemoguć zadatak ili naši momci mogu to postići videćemo u petak u 23.55h.

Ukoliko to još niste uradili preuzmite aplikaciju CouchCoach sa sajta www.couchcoach.rs odaberite utakmicu Srbija – SAD i okušajte se u ulozi trenera.

Srećno plavi, srećno navijači !