Idemo dalje

Idemo dalje

 

Izgubili smo od Australije, ali idemo dalje. Naišli smo na tvrd orah, na protivnika sastavljenog od nekoliko igrača koji i u NBA ligi imaju zapaženu ulogu i koji su bili veoma motivisani. Već je početak utakmice nagoveštavao dobar meč, sa jakim odbranama, a mi smo imali raspoloženog Raduljicu koji je u visokom ritmu i nivou odigrao celu utakmicu. Protivnik sa minimalnom razlikom dobija prvu četvrtinu, a broj koševa koje smo primili nagoveštava da ćemo imati poteškoća da zaustavimo protivničke napadače.

Australija uspeva da nametne svoj ritam utakmice ali naš tim nagoveštava da može da parira tokom druge četvrtine, što je praktično i jedini period koji smo dobili. U ovom periodu koji je rekordan po broju izmena sa obe strane čak po deset, učinilo nam se da ćemo pored Raduljice dobiti još nekog raspoloženog igrača pre svega Teodosića i Nedovića.

Već u trećem minutu treće četvrtine dolazimo do prednosti od sedam poena razlike ali postava koja je postigla ovaj rezultat ne zadržava se na terenu, što protivnik koristi i preko Dellavedove veoma brzo izjednačava rezultat.

Poslednja deonica pokazuje svu snagu protivnika, kada sredinom četvrtine pri našem vođstvu od  tri poena razlike na scenu stupaju Baynes, Andersen i Mills  a malo kasnije i Ingles i preokreću rezultat na dvocifrenu prednost a kraj utakmice završava sa čak petnaest poena prednosti.

Analizom podataka korisnika aplikacije CouchCoach ustanovili smo da je broj zahteva za izmenama bio za 25% manji od broja izmena koje su zaista realizovane (21 prema 28) kao i da su sami korisnici imali sličan broj zahteva za sve igrače koji su igrali meč, to jest svih jedanaest, a postojali su i zahtevi za ulazak Simonovića. Beležimo i značajan broj dislike-ova za pojedine izmene u našem timu, a podaci koje posedujemo mogu biti od velike koristi našem stručnom štabu u analizi razloga poraza.

Najviše poena i titulu najboljeg „trenera sa kauča“ osvojio je Nenad iz Beograda sa ostvarenih 675 poena.

Pred večerašnji duel sa Francuzima opravdan je strah da li će se naš tim oporaviti od poraza, kao i da li ćemo uspeti da popravimo odbranu i da dobijemo barem tri, četiri raspoložena igrača, naročito u završnici meča, za koji već sad pretpostavljamo da će biti neizvestan. Francuska se povratila nakon poraza od Australije, a jučerašnja igra protiv Kine pokazuje da su razigrali sve igrače i podesili nišanske sprave ( šut za jedan poen 60.4%, za dva poena 65.7%, za tri poena 46.2%)

Verujemo u naše momke i uz njih smo večeras od 19.15.

Ukoliko to još niste uradili preuzmite aplikaciju CouchCoach sa sajta www.couchcoach.rs odaberite turnir OI RIO 2016 - muškarci

odaberite utakmicu Srbija - Francuska

odaberite početnu postavu našeg tima

Sada sačekajte početak utakmice , večeras u 19.15h, RTS1

Srećni plavi, srećno treneri iz kauča!