Jedna lopta

 

Jedna lopta

 

Jedna lopta nas je delila od produžetka protiv favorizovanih Amera. Bogdanović jeste promašio ali sigurno da niko od nas nije nezadovoljan prikazanom igrom naših momaka. Razočarenje smo osećali samo na početku utakmice, kada se činilo da ćemo biti poniženi a nemali broj navijača je ugasio TV i rešio da prespava kataklizmu u najavi.

Oni optimističniji su se nadali da će seriji Amerikanaca doći kraj i da i mi imamo šta da pokažemo. Svi igrači startne postave protivnika su se upisali u listu strelaca do petog minuta, a sa naše strane se samo Jokić upisao sa postignuta dva pogotka. Na sledeći koš, trojku Teodosića čekali smo tri minuta, a nakon još par minuta u strelce se upisuju Kalinić i Raduljica. Sa druge strane naš koš je napunjen sa 27 pogodaka, do sada najviše primljenih poena u jednoj četvrtini.

Sledeće dve četvrtine prolaze u laganom oporavku igre našeg tima, Jokić potvrđuje svoj talenat kada je najpotrebnije, a stožeru našeg tima Raduljici pridružuju se Teodosić, Marković i Bogdanović, dok solidnu epizodu prikazuju Simonović i Kalinić.

Ako izuzmemo rezultat prve četvrtine, krajnji rezultat bi bio 76:67 za nas, sjajno zar ne? Naravno da nismo tako loše počeli utakmicu i dozvolili protivniku da napravi pokazalo se nedostižnu razliku. Zanimljivost je da smo jedina reprezantacija koja je od Amerikanaca primila manje od 23 poena u tri vezane četvrtine, a Amerikanci su samo protiv Venecuele u jednoj četvrtini postigli manje od 20 poena.

Zaključak je da naš tim dobija svoju fizinomiju, da se naziru uloge koje će pojedini igrači imati u nastavku takmičenja, a da smo u najtežoj dosadašnjoj utakmici pored Raduljice i Teodosića dobili Jokića i Markovića i da nam nedostaje da se „probude“ Bogdanović i Kalinić uz još nekoliko igrača pa da kažemo da imamo tim koji može do polufinala.

Na zaboravimo da se naša „paklena mašina“ sporo pali ali da kad postigne svoju radnu temperaturu melje protivnike. Dodavanje na neviđeno Tedosića ne silazi sa TV-a, a nadamo se da će Teo u nastavku takmičenja napraviti još novih harlemovskih egzibicija.

Korisnici aplikacije CouchCoach su imali ogroman broj zahteva za izmenama u toku prve četvrtine, a oni koji su se opredelili da zatraže ulazak Jokića i povratak u igru Teodosića, Raduljice i Bogdanovića najviše su i profitirali. Najviše zahteva da se napusti igra bilo je upućeno za Birčevića, Štimca i Mačvana.

Titulu najboljeg „trenera iz kauča“ osvojila je Marijana iz Beograda sa sakupljenih 888 poena. Marijana će kao nagradu dobiti majicu CouchCoach.

Sledi dan predaha, pa odlučujući meč protiv Kine. Naši momci ulaze u formu i verujemo u novo dobro izdanje u ponedeljak u 03.30h kada počinje TV prenos.

Ukoliko to još niste uradili preuzmite aplikaciju CouchCoach sa sajta www.couchcoach.rs odaberite utakmicu Srbija – Kina i okušajte se u ulozi trenera.

Srećno orlovi, srećno treneri iz kauča !