Mi na Belgrade Venture Forumu

Mi na Belgrade Venture Forumu

 
 
Po našem povratku iz Rumunije čekalo nas je novo iznenađenje i izazov. Stigao nam je mejl od Serbian Venture Network-a http://www.seven.rs/ sa informacijom da smo od preko 130 prispelih prijava odabrani da kao jedan od 35 startapa prisustvujemo najvećem skupu investitora Belgrade Venture Forum-u http://www.belgradeventureforum.org/  koji se održavao u Beogradu od 5.-7. Decembra.
Utisci sa nastupa u Bukureštu su nam još bili sveži a dogovor o saradnji sa ABA ligom http://www.aba-liga.com/index.php   tek postignut i nismo časili ni trenutak već smo krenuli u pripreme za ovaj skup. Dodatno nas je obradovala mogućnost da naš pitch to jest prezentacija budu prvog dana konferencije to jest 05.12. u terminu od 17h, što je bio termin odigravanja utakmice 12-og kola Crvena Zvezda – FMP a razlog je taj što smo za učesnike konferencije mogli da omogućimo uživo korišćenje naše aplikacije.
 
 
Organizator nam je izašao u susret i pripreme sa kolegama iz ABA lige su mogle da počnu. Prezentaciju smo dopunili relevatnim podacima koji se odnose na predstojeću saradnju sa ABA ligom,  naš stručni savetnik Igor Kokoškov, pomoćni trener u Utah Jazz nam je dostavio video prilog, kao i Dejan Milojević trener Mega Leksa. Kad su nam stigli prilozi pratilaca i korisnika aplikacije Katarine Milošević i Alekse Ivankovića prezentacija je bila spremna i mogli smo da startujemo.
 
 
Imali smo priliku da naš projekat predstavimo za osam minuta, tako da je bilo dovoljno vremena da se detaljno objasni zašto smo napravili aplikaciju, ko su nam korisnici, kako ćemo zarađivati a najviše vremena smo utrošili za pojašnjenja naše saradnje sa ABA ligom. Sve prisutne u sali smo pozvali da preuzmu aplikaciju, i da igraju utakmicu koja se upravo odvijala u hali Pionir. Zanimljivost je da sudije nisu iskoristile svih sedam minuta koliko su imali na raspolaganju da nam postavljaju pitanja tako da smo imali jedan minut viška.
 
Naredna dva dana su bili veoma zanimljivi pošto je veliki broj posetilaca foruma želeo da sazna nešto više o našoj aplikaciji tako da smo sve vreme proveli u razgovorima i demonstraciji aplikacije. Izdvajamo razgovor sa predstavnikom američkog investicionog fonda koji nam je rekao da postoji ogroman potencijal u Americi za našu aplikaciju. Nedavno nastali Portugal Ventures fond koji raspolaže sa 450M€ upravo se sprema da kroz svoje habove u Lisabonu, Berlinu, Londonu, San Francisku i Bostonu plasira sredstva za sportske startapove i žele da sa nama ostanu u kontaktu i da nas prate kako napredujemo. Sve ostale razgovore nećemo nabrajati, ali ih je bilo puno, a mi se ipak u narednim danima fokusiramo na predstojeće takmičenje ABA lige i znamo da će investicije doći same ako radimo pravu stvar i ako imamo zadovoljne korisnike.
Da se vratimo na demonstraciju naše aplikacije prvog dana. Imali smo oko 40 korisnika, učesnika foruma a onima koji su osvojili najviše poena podelili smo majice. Evo nekih od dobitnika.