Predstavljamo trenere sa kauča – Rade Zec

Predstavljamo trenere sa kauča – Rade Zec

 
Jedan od trenera sa kauča koji je sa nama od prvog dana kada smo krenuli sa utakmicama ABA lige je Rade Zec. Rade je na čak dvadesetpet mečeva osvajao titule trenera sa kauča, a moramo izdvojiti njegov učinak u poslednjem 26-om kolu ABA lige kada je bio najbolji trener sa kauča za Partizan, Mega Leks, Cedevitu, Olimpiju, Mornar i Budućnost. Sigurno je ranija igračka karijera znatno doprinela dobrom poznavanju košarke i uz brze i precizne akcije u aplikaciji donela ovako dobar rezultat koji je Rade postigao. 
 
 
 
CC: Predstavite nam se, gde živite, čime se bavite, da li se bavite košarkom ili ste se bavili i gde?
RZ: Moje ime je Rade Zec, 31 godina, inžinjer računarstva iz Budve. Radim u gradskom vodovodu. Košarku sam trenirao dok nisam upisao fakultet, od tada odigram poneki basket jednom u pola godine.
 
CC: Kako ste saznali za aplikaciju CouchCoach i kakvi su bili prvi utisci kada ste počeli da je koristite?
RZ: Mislim da sam neđe na Facebook-u primijetio reklamu.
 
CC: Da li su Vam zanimljive utakmice ABA lige, imate li omiljeni tim i omiljenog trenera?
RZ: Nakon prve utakmice mi nista nije bilo jasno, a onda sam riješio da probam opet, pročitao pravila i „navuko“ se. Navijam za Budućnost. Omiljeni igrač neka bude Vučević, a trener Dejan Milojević.
 
CC: Osim ABA lige da li pratite Košarkašku ligu Srbije kao i Evroligu, Ligu šampiona i NBA ligu?
RZ: Jadransku ligu pratim intenzivno, često odgledam neki meč Evrolige i ACB lige. 
 
CC: Da li Vam je aplikacija CouchCoach zanimljiva i šta Vam je u njoj najinteresantnije?
RZ: U početku je bila baš zanimljiva, vremenom sam se malo zasitio igre, ali svakako je interesantnije pratiti utakmicu uz ovu igru.
 
CC: Navedite nam koji su najveći nedostaci igre, to jest na  koji bi se način mogla unaprediti.
RZ: Sama aplikacija poslije napravljenh dorada i nema nekih nedostataka. Problem je što oduzima dosta vremena i traži se maksimalna koncetracija svih 40 minuta igre. Zato mislim da ću ubuduće pratiti samo jedan tim, jednu utakmicu po kolu.  Mislim da bi bilo zanimljivije da se promijeni način bodovanja, da se to bazira na indeksu uspješnosti a ne na postignutim poenima.
 
CC: Koji Vam je postignuti rezultat do sada najdraži?
RZ: 3. mjesto u ukupnom plasmanu, 1. u plasmanu za 4 kluba (ako se ne varam, trenutno nema đe da se vidi ranking po klubu). ( Rade je na prvom mestu mestu u ukupnom plasmanu za Cibonu, Krku, Mornar i Olimpiju, dok je za Budućnost na drugom mestu, naša primedba ).
 
CC: Koji biste tim u ABA ligi najradije „savetovali“ ukoliko bi Vam se za to ukazala prilika?
RZ: Savjetovao bih Zourosa da da što veću minutažu mladim igračima Popoviću i Iliću, a da se Gordiću zahvali na saradnji.
 
CC: Vaša poruka za CouchCoach tim.
RZ: Svaka čast na trudu. Odradili ste dobar posao. Ljetujte u Budvi, sredićemo neke ležaljke za dž.