U znaku broja jedan

U znaku broja jedan

 
Kada  smo pre nešto  više od mesec dana započeli saradnju sa ABA ligom, verovali smo  da će se pronaći ljubitelji sporta koji dobro poznaju košarku kao igru, košarkaše i trenere i da će rado prihvatiti izazov, odnosno igrati našu igru. Takođe, očekivali smo da će možda biti i igrača koji će poželeti da budu „treneri sa kauča“ na svim utakmicama ABA lige što se, na naše veliko zadovoljstvo, i obistinilo. Od mnogih koji su se upustili u lepu avanturu, tri igrača su odigrala sve utakmice koje su se mogle igrati i sasvim očekivano nalaze se u samom vrhu „tabele“ po broju osvojenih poena. 
 
  
 
Nikola sa poklonom, bocom vina CouchCoach
 
Na prvom mestu,  posle 20-og kola, je Nikola Nestorović iz Pančeva sa kojim smo se sastali kako bismo mu uručili čak 12 majica koje je osvojio igrajući za različite timove.
 
CC: Nikola, čestitamo Vam na prvom mestu u ukupnom plasmanu igre CouchCoach kao i na 17 osvojenih prvih mesta u proteklih šest kola. Kako ste saznali za igru i zašto ste počeli da je igrate?
Nikola: Za aplikaciju sam saznao sasvim slučajno. Na sajtu ABA lige sam video najavu, zainteresovao sam se  i odigrao sve utakmice prvog kola. Međutim u tom prvom kolu nisam osvojio nijedno prvo mesto. Ljut na sebe, odlučio sam  da  pažljivije proučim pravila bodovanja i u 16. kolu sam osvojio tri prva mesta ( FMP, Cedevita, Mornar).  I ja sam prijatno iznenađen trenutnim plasmanom.  Hvala vam na čestitkama i poklonima. Daću sve od sebe da ostanem na prvom mestu do kraja takmičenja.
 
CC: Ako je Vaš uspeh u 16-om kolu bio slučajnost, onda uspesi u tri naredna kolu to sigurno nisu. Bili ste najbolji trener iz kauča FMP( dva puta), Cedevite (dva puta), Cibone (dva puta),  Mornara (dva puta), jedan put MZT i tri puta Budućnosti. Koja je tajna Vaših uspeha?
Nikola: Redovno pratim sportska događanja. Kada je u pitanju košarka u fokusu su ABA liga, Evroliga, španska košarkaška liga i  naravno NBA.  Trudim se da saznam sva dešavanja oko timova ABA lige, počev od toga u kakvoj formi igraju, da li imaju promena u timu i kakvih, kako igraju evropska takmičenja u kojima učestvuju i slično. Najviše se informišem preko interneta i preko društvenih mreža. Kada je u pitanju igranje same utakmice, trudim se da predvidim dešavanja na osnovu igre tima, da procenim uticaj izmena na igru tima, kao i da ocenim odluke koje napravi pravi trener. Tako nešto nije uvek lako, ali pokazalo se da za tim Budućnosti imam posebno dobre procene. I još nešto. Redovno pratim i fudbalska zbivanja, pre svega Ligu šampiona.
 
CC: Da li je naporno pratiti sve utakmice u kolu ABA lige i igrati aplikaciju?
Nikola: Apsolutno ne. Istina je zapravo da mi je mnogo zanimljivije da gledam utakmicu i da „glumim“ trenera. Po pravilu svaki moj vikend je rezervisan za sport, tako da se sada kroz igranje aplikacije CouchCoach dodatno zabavljam a i pratim samu utakmicu.
 
CC: Nakon 20-og kola ABA lige, imate značajnu prednost nad konkurentima. Da li će biti dovoljna i za konačan trijumf nakon regularnog dela takmičenja.
Nikola: Tačno je da imam prednost, ali nisam siguran da će mi biti dovoljna da zadržim prvo mesto. Preostalo je još šest kola, što nije malo, a konkurenti pre svega Stefanp3 i QChuck su mi za petama. Sada imam dodatni motiv da odigram što bolje u preostalim mečevima i nadam se da ću da pobedim u takmičenju.
 
CC: Mislite li da aplikacija može biti bolja odnosno šta biste od novih funkcija želeli da vidite?
Nikola: Mislim da ste za početak napravili dobar posao, ali morate nastaviti sa daljim razvojem. Meni lično se dešavalo da na nekim utakmicama naprasno izgubim bodove, ali je vaša tehnička podrška brzo reagovala i vratila mi osvojene poene. Trebalo bi da razmislite i o tome da omogućite predlog za zamenu dva igrača što se dešava na utakmicama. Nadam se takođe da ćete uskoro vratiti statistike igrača u realnom vremenu što je nama koji igramo veoma značajno, a bilo bi dobro da dodate i zvuk kao i slike košarkaša. Čuo sam da ste najavili i utakmice drugih liga kao što su Evroliga i Košarkaška liga Srbije što je sjajna vest.
 
CC: Imate li omiljenog igrača u ABA ligi?
Nikola: Da, to je Charles Jankins (Čarls Dženkins)
 
CC: Ako biste mogli da birate kog biste trenera ABA ligaša najviše voleli da savetujete?
Nikola: Vidite, ja nikada nisam kročio na košarkaški parket, ali vrlo rado bih prihvatio poziv bilo kog trenera da mu pomognem (smeh) ako neko misli da mu moja zapažanja mogu biti od koristi. U celoj priči izdvojio bih trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića koga bih najviše voleo da upoznam.
 
Nismo verovali da neko ko nije bio košarkaš, takođe ni trener, može da bude tako dobar igrač aplikacije CouchCoach. Čini se međutim da je za vođenje utakmice, što je posebno težak posao, potreban još neki dodatni talenat koji Nikola bez sumnje poseduje. Kontaktirali smo Košarkaški klub Crvena Zvezda i dobili smo potvrdu da je trener Dejan Radonjić prihvatio da se upozna sa Nikolom Nestorovićem i da će Nikola biti specijalan gost na jednom od sledećih mečeva ABA lige koju će Crvena Zvezda igrati kao domaćin.
Nadamo se da ćemo osim Nikoli još nekome omogućiti da upozna aktere ABA lige, trenere ili igrače, na Vama je samo da budete uporni, da se naoružate znanjem, strpljenjem i pažnjom da redovno igrate igru i uspeh neće izostati.